"Zanimljivi muzeji" projekt kroz koji je EU podržala jedinstvenu turističke ponudu u Hercegovini

Europska unija je kroz projekat "Zanimljivi muzeji" podržala kreiranje jedinstvene turističke ponude s fokusom na muzeje u Hercegovini i prekograničnom području Crne Gore, u cilju promoviranja regije kao multietničke i kulturno raznolike evropske destinacije.

Preko 20 muzeja i turističkih organizacija i agencija sudjeluju u kreiranju ponude koja će uključivati i ruralna područja, priopćilo je Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK.

Cilj je ostvariti saradnju između muzeja i turističkih agencija, na osnovu koje će agencije kreirati konkretne paket aranžmane s fokusom na posjete muzejima.

Stoga je od 1. do 3. juna za 12 turističkih agencija i radnika iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske organiziran posjet muzejima u Konjicu, Jablanici, Mostaru i Ljubuškom, tijekom koga se razgovaralo o mogućnostima suradnje.

"Zbog novonastale situacije izazvane pandemijom, veliki je interes putnika za putovanjima u regiji. Turistički radnici pokušavaju kreirati i ponuditi nove sadržaje putnicima. Nama se učinila posebno interesantnim sjeverna Hercegovina, koja je kao pojam nešto novo i možda privlačno gostima. Posebno atraktivnom je mogu učiniti zanimljivi muzeji za koje nismo do skoro ni znali. Pripremamo konkretnu ponudu za naše goste i ovo studijsko putovanje iskoristit ćemo da sa lokalnim akterima dogovorimo detalje ponude", rekao je turistički radnik iz Hrvatske Siniša Lukač.

Zahvaljujući projektu "Zanimljivi muzeji" u narednom periodu očekuje se sličan posjet muzejima Crne Gore, kao i njihova promocija.

Projekt "Zanimljivi muzeji/Amusing Museums" kroz program prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora financira Europska unija, a zajednički ga provode Udruženje LiNK iz Mostara, u suradnji s Nacionalnim muzejom Crne Gore (CG) i Općinom Jablanica (BiH).

Ukupna vrijednost projekta je oko 400.000 eura, od čega Europska unija financira 300.000 eura.

Podijeli