Razlika između zelenih i crnih maslina nije samo u boji

Crne masline koje toliko volite na svojim picama možda su zapravo zelene, ali obojene u crno. ...

Sarajevski pokušaj: 13.000 palačinki za Guinnessov rekord

Pohod na obaranje Guinnessovog rekorda u serviranju palačinaka počeo je jutros na platou Centra Skenderija. Udruženje kuhara u BiH i klub ljubitelja palačinaka vrijedno rade kako bi za osam sati, koliko imaju na ra ...

Jabuke čuvaju pluća i jačaju imunitet

Izreka da jedna jabuka dnevno čuva zdravlje nije bez osnova. Stručnjaci su analizirali hemijski sastav ove voćke i utvrdili da su njene fitohemikalije sredstvo protiv najmanje tri vrste karcinoma – pluća, debelog c ...

Zašto trebamo jesti kruške

Kruške prirodno reguliraju razinu šećera u krvi što ih čini idealnom dijetnom namirnicom. Također imaju preventivno djelovanje na bolesti srca i krvnih žila jer snizuju razinu štetnog kolesterola i djeluju na apsor ...

Žuti čaj - topi masne naslage i smiruje

Žuti čaj, iako poseban, usko je povezan s zelenim čajem jer se radi o istoj biljci – Camelia Sinensis. On se bere ranije pa se smatra da sadrži više antioksidanta koji se gube tokom rasta. ...

Badem je zdrav, ali u kojim količinama ga jesti?

Mnoge studije pokazale su da šaka badema na dan pomaže u snižavanju holesterola, štiti srce i vene, ali pomaže i kod pamćenja. ...

Najčitanije

Zanimljiva fotografija

Tagovi