Cvekla - jača cijeli organizam, djelotvorna i kod najtežih oboljenja

Cvekla se smatra najkorisnijom i najljekovitijom povrtlarskom kulturom koja sadrži najširu lepezu vitamina i minerala, izuzetno je bogata bjelančevinama, mastima i ugljenim hidratima i, što je važno, lahko se vari. ...

Tri reda čokolade mjesečno - manji rizik od srčanih oboljenja

Konzumiranje tri rebra čokolade mjesečno smanjuje rizik od srčanih oboljenja za 13 odsto, ali svakodnevno uzimanje ove poslastice, koja sadrži mnogo šećera i masti, povećava taj rizik za 17 odsto. ...

Blitva je melem za cijelo tijelo i vitamin za oči

Blitvu treba jesti u što većim količinama jer je istinski melem za tijelo, naglašavaju zagovornici narodne medicine, a često potvrđuju i zvanična istraživanja. ...

Povrće kojem nije mjesto samo na tanjiru

Krompir je ukusno povrće koje se može spremiti na mnoštvo načina. Ukusan i mirisan, odličan je prilog svakom jelu i malo je ljudi koji ga ne vole baš ni u jednoj kombinaciji. ...

Aronija - najzdravija biljka na svijetu

Aronija je snažan detoksifikator i može uništiti spojeve koji uzrokuju rak u tijelu. Voće sadrži antioksidante koji mogu zaštititi tijelo od oštećenja slobodnih radikala i spriječiti brojne bolesti. ...

Pogrešno odmrzavanje ribe uzrokuje dvije opasne bolesti

Kada je u pitanju odmrzavanje bilo koje vrste mesa, važno je da budete svjesni toga da nije svaki način odmrzavanja zdrav. ...