Rukola- izvor zdravlja i mladosti

Da biste pojačali dozu zdravlja tokom ljetnog perioda, u svaku salatu koju napravite ubacite nekoliko listića svježe rukole. Samo je dobro operite i njome začinite bilo koju porciju povrća. Tako ćete svoj organizam ...

Crveni luk reguliše šećer

Crveni luk sadrži hrom – mineral koji utiče na faktor glukozne tolerancije, koji je odgovoran za poboljšanje proizvodnje insulina. ...

Lubenicu ne trebate držati u frižideru!

Volite rashlađene lubenice? Ako ih stavljate u frižider, pravite veliku grešku! Američko ministarstvo poljoprivrede je to dokazalo. ...

Tjestenina ipak ne deblja!

Naučnici tvrde da je tjestenina jedan od najboljih izvora energije – složenih i kompleksnih ugljikohidrata. ...

Čaša mlijeka jednaka porciji lososa

Obiluje vitaminima i mineralima koji doprinose našem zdravlju, kao i proteinima i ugljenim hidratima koji dodatno pospješuju funkcionisanje cjelokupnog organizma. Zahvaljujući tome, mlijeko ima veliki nutritivni zn ...

Kuhani kukuruz ublažava depresiju

Ova namirnica nije samo ukusna, nego je i izuzetno zdrava, a pritom niskokalorična. Nutricionisti je preporučuju kao sastavni dio svakog menija, jer je spisak njenih blagodati veoma dugačak. ...