Crveni luk reguliše šećer

Crveni luk sadrži hrom – mineral koji utiče na faktor glukozne tolerancije, koji je odgovoran za poboljšanje proizvodnje insulina. ...

Lubenicu ne trebate držati u frižideru!

Volite rashlađene lubenice? Ako ih stavljate u frižider, pravite veliku grešku! Američko ministarstvo poljoprivrede je to dokazalo. ...

Tjestenina ipak ne deblja!

Naučnici tvrde da je tjestenina jedan od najboljih izvora energije – složenih i kompleksnih ugljikohidrata. ...

Čaša mlijeka jednaka porciji lososa

Obiluje vitaminima i mineralima koji doprinose našem zdravlju, kao i proteinima i ugljenim hidratima koji dodatno pospješuju funkcionisanje cjelokupnog organizma. Zahvaljujući tome, mlijeko ima veliki nutritivni zn ...

Kuhani kukuruz ublažava depresiju

Ova namirnica nije samo ukusna, nego je i izuzetno zdrava, a pritom niskokalorična. Nutricionisti je preporučuju kao sastavni dio svakog menija, jer je spisak njenih blagodati veoma dugačak. ...

Proteini - najbolji saveznici u borbi sa viškom kilograma

Novija nutricionistička istraživanja govore o važnosti redovne konzumacije namirnica bogatih proteinima za zdrav i kvalitetan način života, a posebno tokom redukcijskih dijeta. ...