Vloger

Robert Dacešin u Mostaru

Studij turizma Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru organizira radionicu s travel blogerom Robertom Dacešinom.

Radionica će se održati na Ekonomskom fakultetu u srijedu, 11.5.2022. godine s početkom u 12 sati.

Organizatori su pozvali sve zainteresirane maturante, studente te ljubitelji turizma i marketinga da se pridruže radionici i poslušaju iskustvo mladog i uspješnog travel blogera.

”Moje ime je Robert Dacešin i po zanimanju sam magistar Ekonomije, čije zvanje sam stekao na Ekonomskom Univerzitetu u Bratislavi. Dugo godina se bavim digitalnim marketingom i vodim putopisni blog RIO priče sa putovanja, koji je najčitaniji putnički blog na našem jeziku sa oko 150 000 mjesečnih posjeta”, napisao je Robert u svome predstavljanju.

Na društvenim ga mrežama prati preko 160 000 ljudi. Osim ovoga, dugo je godina radio kao teniski sudac. Sudio je Nadalu, Mareju, Del Potru, Fonjinjiju, Zverevu, Timu, Monfisu i mnogim drugim igračima. Napisao je i tri putopisne knjige. ”Govorim pet stranih jezika, a do sada sam obišao 75 zemalja svijeta i napisao četiri putopisne knjige.. Uz to, zbog doprinosa promociji turizma grada Banja Luke, od gradonačelnika sam dobio i nagradu mladih 2017. godine”, dodaje Robert, navodi se u saopćenju.

Podijeli

Komentari