Premijera “Novo normalno show” večeras u Narodnom pozorištu Mostar

Premijera predstave “Novo normalno show”, nastala po motivima djela Iniga Ramíreza de Hara, u režiji Ivana Leme, bit će upriličena večeras u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar. Predstava govori o novonastaloj situaciji sa kojom smo suočeni u vrijeme pandemije na vrlo zanimljiv i duhovit način.

Propituje stanje ljudi koji su svakodnevno ‘bombardovani’ raznoraznim informacijama, te naglo prisiljeni prilagoditi se novom načinu života poštivajući mjere, naredbe i pravila vladajućih. Kroz predstavu upoznajemo i mladi bračni par čiji je odnos stavljen u iskušenje uzrokovan novonastalom situacijom i mogućnostima koje im se nude. Da li će učiniti sve zarad ispunjenja svojih snova ili će ipak zdrav razum i ljubav pobijediti, dođite i otkrijte!

U predstavi igraju: Emir Sejfić, Ajla Hamzić, Emir Spahić, Vedran Vilogorac, te članice P.S „Mo- Stars“: Džana Kalajdžić, Alda Tucaković, Sara Kulak, Naida Džiho i Medina Raljević. Dramaturgiju predstave potpisuje Emina Kovačević, scenografiju Vesna Režić, kostimografiju Mirjana Zagorec,
muziku Zvonimir Dusper, a koreografiju Nataša Jekić i Danijela Mekić.

Predstava se ne preporučuje gledaocima mlađim od 16 godina.

Prva repriza predstave je već narednog dana u subotu 20.2.2021. godine, a cijena ulaznica za premijeru i prvu reprizu predstave ”Novo normalno show” iznosi 10 KM.

Podijeli