Stolac: Proglašeni najbolji učenici u izboru treće literarne nagrade "Enes Ratkušić"

U prostorijama srednje škole u Stocu organizovana je dodjela treće po redu literarne nagrade Enes Ratkušić za stolačke maturante po osnovu javnog poziva objavljenog krajem 2020. godine, na temu “Moj Stolac, moji snovi“.

“Svi radovi su izuzetne kvalitete i što je najbitnije odišu svježinom mladalačke misli, što na sebi svojstven i ilustrativan način govori o zanosu i zaljubljenosti mladih Stočanki i Stočana u svoj grad i njegove bistrine, bilo one davnašnje ili svakodnevne, dakle posljedično tome i o njegovoj budućnosti, uprkos ovim vremešnim zavrzlamama aktuelnog civilizacijskog usuda.

Dok sam čitao radove bez zadrške mogu slobodno reći da je zaista bilo ugodno grijati se novim nadama i radovati se svitanjima novih ozarenja, bujanju iskonskog htjenja ovih mladih ljudi da Stolac prikažu kao najljepše mjesto na svijetu, najpoželjnije za punu rad i angažman, što u njihovim zbiljama Stolac zaista i jeste.“ izjavio je u svom obraćanju prisutnima Hasan Eminović u ime žirija.

Priznanja i novčane nagrade maturantima su uručili članovi žirija Hasan Eminović i Jasminko Šarac, te Enesova supruga, Suada Ratkušić.

(Kiosk.ba)

Podijeli