Velež počeo sa pripremama

Dudić obavio prozivku

Fudbaleri Veleža počeli su sa pripremama za novu sezonu, a Feđa Dudić je danas obavio prozivku, nakon toga je odrađen i trening.

Prvi dio treninga protekao je u laganom trčanju, nakon toga je uslijedila popularna igra ševe.

Na predstojećim pripremama Dudić računa na 25 igrača, a Cvijanović i Anđušić če propustiti početak priprema obzirom da se još oporavljaju od povreda. Danas je odvojeno trenirao i Dario Ferreyra.

Velež ove sezone očekuju i evropski izazovi prvi put nakon tri decenije, a zakazane su i tri prijateljske utakmice u sklopu prirpema za start nove sezone.

Velež će 17.6 gostovati Vitezu, zatim 24.6 će na Kupresu igrati protiv Tuzla Citya, dok će 30.6 generalka biti protiv Širokog.

Na Dudićevom spisku nalaze se: Denis Zvonić, Dino Hasanović, Samir Radovac, Mehmed Ćosić, Obren Cvijanović, Edo Vehabović, Haris Ovčina, Mevlin Osmić, Dario Ferreyra, Nermin Alagić, Slaviša Bogdanović, Omar Pršeš, Samir Zeljković, Dejan Georgijević, Slaviša Radović, Dževad Sijamija, Harun Jelovac, Nemanja Anđušić, Faris Zubanović, Dženit Hajdarević, Brandao, Dženan Zajmović, Tarik Isić, Arman Džanković, Faris Ribić, Adnan Bobić.

Na današnjoj prozivci i prvom treningu prisustvovala je i grupa oko 100 navijača Veleža.

Podsjetimo, Velež je minulu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine okončao na trećem mjestu i izborio plasman u UEFA konferencijsku ligu, a takmičenje će početi od prvog pretkola.

Naredne sedmice Velež će saznati i rivala u Evropi, prvog nakon tri decenije pauze.

Podijeli

Komentari