Razlaz

Goran Sablić više nije trener FK Sarajevo

Dosadašnji trener Sarajeva Goran Sablić napustio je kormilo Bordo tima.

Nakon samo pola sezone provedene na Koševu, hrvatski stručnjak danas je sporazumno raskinuo ugovor sa Sarajevom koje je jesenas igralo vrlo slabo i i zaostaje čak 20 bodova za liderom Zrinjskim.

Sablić je na klupi koševskog ligaša proveo 23 utakmice, u kojima je ostvario skor od deset pobjeda, pet remija i osam poraza.

"Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo postigao je dogovor sa dosadašnjim šefom stručnog štaba Goranom Sablićem o sporazumnom prekidu saradnje. Uzimajući u obzir sve objektivne okolnosti u kojima se Klub našao početkom i sredinom godine, te razumijevajući da je bilo očekivano da se na terenu vidi sve ono što nije funkcioniralo na odgovarajućem nivou unutar kluba, Klub ovom odlukom želi nastaviti putem promjena koje će donijeti novu energiju i kvalitetnije rezultate.

Želimo napraviti potrebne iskorake u smjeru nove vizije, te sa novim ljudima na ključnim pozicijama ostvariti i u organizaciji Kluba i na terenu rezultate kakvim Fudbalski klub Sarajevo stremi. Gospodinu Goranu Sabliću zahvaljujemo što je bio uz Klub u jednom od najtežih perioda u njegovoj historiji, u kojem je bio i više od trenera. Zbog toga će u našem Klubu uvijek biti dobrodošao i imati prijatelja. Uvijek je nastojao da uprkos zahtjevnim okolnostima napravi najbolje za Klub i želimo mu puno uspjeha u daljoj karijeri", istakao je Ismir Mirvić, predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo.

Kao igrač, Sablić je najveće uspjehe ostvario u Hajduku i Dinamo Kijevu, a upisao je nastupe i za reprezentaciju Hrvatske.

U trenerskoj karijeri osvojio je dvije titule u seniorskom nogometu - bio je prvak Moldavije sa Sheriffom, te osvajač Kupa BiH sa Širokim Brijegom, dok je s juniorima Splita bio prvak Hrvatske.

Podijeli

Komentari