26 igrača se odazvalo

Velež obavio prozivku

Na stadionu "Rođeni" je danas održana prozivka igrača pred početak priprema za narednu polusezonu.

Mostarci pale motore i kreću s pripremama, a treneru Feđi Dudiću odazvali su se sljedeći igrači:

Slaviša Bogdanović, Faris Ribić, Marko Jovičić, Denis Zvonić, Mehmed Ćosić, Tarik Isić, Haris Ovčina, Slaviša Radović, Samir Zeljković, Adin Bajrić, Omar Pršeš, Đani Salčin, Ajdin Drina, Edo Vehabović, Dino Hasanović, Samir Radovac, Nemanja Anđušić, Demir Peco, Alen Dejanović, Brandao de Souza, Dženan Zajmović, Arman Džanković, Dženit Hajdarević, Obren Cvijanović, Nermin Haskić i Dževad Sijamija (posudba - Travnik).

Izabranici Feđe Dudića trenirat će u Mostaru, nakon toga glavni dio prirpema obavit će u turskoj Antaliji u februaru mjesecu.

Mostarski klub će tokom priprema odigrat i sedam prijateljskih mečeva, a poznati su datum i protivnici.

Rođeni će odigrati prijateljske protiv Hajduka, Širokog Brijega, nakon čega će u Mostaru dočekati GOŠK iz Gabele. Nakon toga će uslijediti put u Antaliju, gdje će Velež odigrati tri kontrolne utakmice i to protiv Akzhayika, Veresa i Desne.

I na kraju priprema, FK Velež će na stadionu "Rođeni" odigrati "generalku" protiv ekipe Posušja.

Medijima su se pored šefa struke Feđe Dudića obratili i Nermin Haskić, novajlija u timu, te Haris Ovčina.

Haskić je 10 godina proveo u inostranstvu i raduje se što će opet igrati u Premijer ligi i u dresu Veleža.

"Tek sam došao, ali radujem se prvom treningu i utakmicama. Što se mene tiče, imam motivaciju i nadam se da ću to moći prenijeti i na saigrače. Normalno da ćemo ići od utakmice do utakmice, svjestan sam šta se i od mene očekuje. Nadam se da će pripreme proći kako treba", rekao je Nermin Haskić, dodavši kako je, koliko god je mogao, pratio dešavanja u našem nogometu.

"Bilo je teško iz Japana pratiti Premijer ligu BiH. Što sam mogao, pratio sam. No, otkako sam otišao iz BiH prije 10 godina, uvijek sam pratio dešavanja kod nas. Uspio sam ispratiti u prvoj polusezoni nekoliko utakmica Veleža.

Ovčina očekuje da on i saigrači ispune sve ciljeve u 2022. godini, a podsjetio je i na predivnu godinu koju su Rođeni imali, te se osvrnuo i na svoj debitanski nastup u bh. reprezentaciji u decembru.

"Prošla godina je bila lijepa za sve nas. Sada idu pripreme za novu polusezonu. Nadam se da ćemo ispuniti ciljeve. Dat ćemo sve od sebe. Prvi cilj je da odradimo dobro pripreme", rekao je Haris Ovčina, dodavši:

"To sa reprezentacijom protiv SAD-a je bilo posebno iskustvo i to se nikada neće zaboraviti. To je nešto zbog čega sam i počeo da igram nogomet. Ovim putem se zahvaljujem selektoru što me pozvao i naravno šefu struke Dudiću i Veležu bez kojih to ne bi bilo moguće".

Podijeli

Komentari