Prijem za prvake

Kordić i Marić primili prvake BiH u futsalu

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić upriličili su danas u Gradskoj vijećnici prijem za igrače i rukovodstvo FC Mostar SG „Staklorad“, osvajače titule prvaka BiH i Kup BiH u futsalu.

Gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća čestitali su na sportskom uspjehu. Istaknuli su činjenicu kako je četvrta osvojena titula državnog prvaka i osvajanje kupa vrijedan veliki sportski uspjeh, ali i promocija sporta i Grada Mostara, te obećali su kako će Grad Mostar i finansijski nagraditi ovaj rezultat.

Predsjednik kluba Amel Bajgorić i član Upravnog odbora Alen Đuliman zahvalili su gradonačelniku i predsjedniku Gradskog vijeća na prijemu, te na dosadašnjoj podršci Grada Mostara.

Također su ih upoznali oko priprema za učestvovanje u Ligi prvaka, te o uslovima koje moraju ispuniti, posebno kada je u pitanju sportska infrastruktura.

Učesnici sastanka su se složili da Grad Mostar mora imati čim prije je moguće završenu sportsku dvoranu, kako bi se važna sportska ali i kulturna događanja mogla održavati u primjerenim uslovima i odgovarajućem nivou, saopćeno je iz Grada Mostara.

Podijeli

Komentari