Skokovi sa Starog mosta će se održati, tradicija se neće prekinuti

Danas je održan sastanak Organizacionog odbora 454. tradicionalnih skokova sa Starog mosta. Sastanku su, kako je saoćeno iz Kluba skakača u vodu “Mostari”, prisustvovali predsjednik ovog Kluba Semir Drljević Lovac, te Emir Balić, Mirsad – Deda Pašić, Alica Jakirović, Lorens Listo, Mustafa Hadžajlić, Adela Gosto i Saša Oručević.

Kako je saopćeno nakon sastanka Organizacionog odbora , mostarski sokovi će se održati bez obzira na uslove. “Bilo da budu bez publike zbog mjera koje nam nalaže Svjetska zdravstvena organizacija ili s publikom, tradicija se nastavlja i skokova će biti”,istakli su iz Kluba skakača u vodu “Mostari”,te dodali da već uveliko rade na pripremama.

Mostarski sokovi će, kako ističu, biti jedini sportski događaj koji će biti održan ove godine u BiH, s obzirom da su zbog pandemije COVID-19 sva sportska dešavanja prekinuta i obustavljana.
Ko će dati podršku skokovima i manifestaciji koja je stara 454.godine, bit će uskoro poznato.

“Trenutno pregovaramo s velikim domaćim imenima i brendovima. Mnogi žele biti dio ove priče,jer smo dali dobre marketinške ponude.Ove godine Face TV će raditi prenos skokova uživo, te je reklamni prostor bogat. Dati podršku skakačima u ovom momentu ne samo da je dobar poslovni potez, nego nešto puno više… Postajete dio tradicije koja se ne prekida “, saopćili su iz Kluba skakača u vodu “Mostari”.

 

Podijeli