EP

BiH poražena od Češke

U drugom kolu grupe E na Evropskom prvenstvu za rukometaše koje se igra u Mađarskoj i Slovačkoj reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Češke rezultatom 27:19 u utakmici koja je odigrana u Bratislavi.

Česi otvaraju susret sa dva gola Babaka, dok je Senjamin Burić pogodio za našu selekciju i u trećoj minuti bilo je početnih 2:1 za Češku.

Nakon toga Mrkva je imao dvije sjajne dobrane i Česi koriste da odu na +3 golovima Kilma, ali to nije bio kraj uraganskog starta Čeha, Kilma u sedmoj minuti pogađa za 5:1 za osjetljiviju prednost Čeha na samom startu utakmice.

Pomenutih +4 je bilo u nastavku prvog poluvremena. Igralo se gol za gol, a birljirali su golmani. Mrkva je kod Čeha imao sedam odbrana, a naš Benjamin Burić je u tom periodu skupio šest uspješnih intervencija.

Dosta je bilo problema u napadu kod naše selekcije, ali Perić i Hamidović su nas održavali u igri.

Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 12:9 za Češku, Lukić je pogotkom u posljednjoj minuti smanjio zaostatak na -3.

Drugo poluvrijeme se otvara također gol za gol, pogađali su Kilma, Herceg, Vranješ a u 35. minuti bilo je 14:11 za Češku.

U nastavku borbena i mnogo bolja igra naše selekcije, a u 39. minuti Hamidović pogađa za -2, na semaforu je bilo 15:13 za Češku. Nakon toga i dva sjajna gola Hercega za 17:15 u 43. minuti.

U drugoj polovini drugog poluvremena mučili smo se u napadu, ali ni Česi nisu bili pretežno raspoloženi, međutim imali su na golu sjajnog Mrkvu koji je i u nastavku skinuo nekoliko ključnih lopti.

U 51. minuti Česi prave mini seriju od 2:0 odlaze na 21:17 i tu su prelomili pitanje pobjednika, a naša selekcija je totalno pala u finišu utakmice.

Do kraja meča bilo je konačnih 27:19 za Češku u utakmici gdje je naša selekcija unatoč izostancima i problemima većim dijelom utakmice pokazala hrabru i borbenu partiju.

U našoj selekciji u napadu su se izdvojili Perić, Hamidović, Herceg, na golu je bio odličan Burić. Kod Češke pored bravuroznog Mrkve na golu u napadu je raspoložen bio Kilma, koji je postizao ključne golove kada je Češka pravila mini serije.

Našoj selekciji za dva dana ostaje duel trećeg kola protiv jednog od favorita grupe selekcije Španije.

Podijeli

Komentari