Bilal Šuman još četiri godine na klupi reprezentacije BiH

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman potpisao je danas novi četverogodišnji ugovor s Rukometnim savezom BiH. U ime RSBiH potpisivanju ugovora su prisustvovali predsjednik krovne kuće bh.0 rukometa Mensur Sinanović i direktor reprezentacije Muhamed Toromanović.

Šuman je nakon potpisivanja rekao da su njegovi ciljevi na kormilu reprezentacije sasvim jasni.

- Cilj je da BiH bude učesnik evropskih i svjetskih prvenstva. Također, želimo aktivirati i omladinske selekcije kako bi dobili nove potencijalne seniorske reprezentativce. Ako bolje sagledamo, kostur ekipe je već duži niz godina isti i mi moramo tražiti nove igrače koji igraju u BiH u mlađim selekcijama - izjavio je Šuman. 

Naglašava da lokomotiva promjena treba da bude seniorska reprezentacija, koja u tom cilju treba da igra na velikim takmičenjima, što bi značajno podiglo nivo interesovanja za rukomet u cijeloj BiH. 

Predsjednik RSBiH Mensur Sinanović siguran je da će Šuman u novom četverogodišnjem mandatu ostvariti dobre rezultate i da će njegova ozboljnost i stručni rad u reprezentaciji rezultirati uspjehom i kvalifikovanjem na Evropsko prvenstvo. 

Direktor reprezentacije Muhamed Toromanović ističe da je Upravni odbor Saveza prepoznao zalaganje selektora Šumana, te da se od Šumana u novom mandatu očekuje isti, pa i veći nivo angažmana.

- Na meni je da zajedno s Upravnim odborom pružim tehničku podršku ekipi, selektoru i stručnom štabu. Nadamo se da će kada riješimo neke stvari u Savezu doći do poboljšanja ukupnog stanja u bh. rukometu - poručio je Toromanović.

Šumanov novi ugovor će trajati do oktobra 2024. godine.

Podijeli