Herceg i Hadžović primili predstavnike ženske rukometne reprezentacije

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Rašid Hadžović primili su predstavnike ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja sutra odlazi u Grčku na predkvalifikacijski turnir za Europsko prvenstvo koje će se održati 2022. godine.

Herceg je istakao kako je ova Vlada snažno podržava sport.

"Pred vama je naporan put, a zatim i vrlo zahtjevan predkvalifikacijski turnir za odlazak na Europsko prvenstvo. Raduje me da ste za mjesto vaših priprema izabrali Mostar i Hercegovačko-neretvanski kanton. To je potvrda da ste u nama prepoznali istinske prijatelje i ljude koji su spremni pomoći. Kao dugogodišnji sportski radnik dobro znam s kakvim se sve problemima naši sportski kolektivi suočavaju i da puno toga ovisi o entuzijazmu i ljubavi nekoliko pojedinaca. Stoga, kao predsjednik Vlade s ponosom mogu istći kako je ova Vlada snažno podržava sport, sportskih kolektive i sporta općenito. Cijeneći značaj i ulogu sporta mi ćemo, u sklopu naših mogućnosti, s podrškom nastaviti i u buduće.  Želim vam uspjeh na ovom turniru i pozivam da se ponovo susretnemo pred vaš odlazak na završni turnir'', kazao je predsjednik Vlade HNK-a.

Ministar Hadžović je izrazio uvjerenje kako će ta reprezentacija promovirati sport i BiH diljem svijeta.

"Čast nam je što danas imamo priliku ugostiti žensku rukometnu reprezentaciju BiH. Uvijek je lijepo čuti pozitivne sportske priče, a jedna od njih je i okupljanje i sudjelovanje na predkvalifikacijskom turniru u Grčkoj. Nadam se kako je ovo početak jedne nove rukometne ere i kako će naša reprezentacija promovirati sport i Bosnu i Hercegovinu diljem svijeta. Stručnom štabu i igračicama želim mnogo sreće i uspjeha", kazao je Hadžović.

U ime svih suradnika i članova ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine na srdačnom prijemu zahvalili su se Slobodan Zadro, dopredsjednik i Zoran Trlin, član Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

"Kao što vam je poznato, mi sutra putujemo u Grčku i na ovom turniru ćemo dati sve od sebe, a hoće li to biti dovoljno ne ovisi samo od nas. Naš cilj je ostaviti srce na terenu i na najbolji način promovirati rukomet i  Bosnu i Hercegovinu. Sama činjenica da je ovo prvo okupljanje seniorske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon dvanaest godina i prvo zvanično natjecanje držim našim velikim uspjehom", složili su se Zadro i Trlin. 

(Fena)

Podijeli