Evropsko prvenstvo

Rukometaši BiH počinju nastup na EP

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će započeti svoj drugi nastup na Evropskom prvenstvu koje će se održati u Mađarskoj i Slovačkoj.

Naš tim će svoje mečeve igrati u Slovačkoj, u Bratislavi, a sa nama u grupi su branioci naslova Španci, viceprvak prošlog Svjetskog prvenstva Švedska i Češka.

Grupa će biti otvorena u 18 sati kada će na teren istrčati ekipe Španije i Češke. Španija je dobila svih prethodnih osam duela protiv Češke, uključujući i šest susreta na Evropskim prvenstvima.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će predvođena Ivicom Obrvanom, iskusnim Nikolom Prceom, te jednim od najboljih golmana današnjice Benjaminom Burićem prvenstvo otvoriti sa početkom od 20 sati protiv jednog od glavnih kandidata za osvajanje titule – selekcije Švedske.

Švedi su rekordni prvaci na Euru, imaju čak četiri titule, a ovo im je čak 14. nastup na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Naš tim s druge strane čeka na prvu pobjedu, a upravo selektor Obrvan je istakao da će glavni cilj našeg tima biti da upiše prvi trijumf.

Zmajevi su se sa Švedskom sastali do sada četiri puta, a posljednji put 2017. godine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, kada je naš tim nakon tri poraza od ovog rivala, odigrao neriješeno.

Podijeli

Komentari