Evropsko prvenstvo u rukometu

Rukometaši BiH sutra počinju nastup na EP

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će duelom sa Švedskom otvoriti Evropsko prvenstvo.

Naši rukometaši doputovali su u Slovačku, a već sutra ih očekuje prvi meč na Evropskom prvenstvu. Protivnik je favorizirana Švedska, a u našem timu očekuju da će se kvalitetno predstaviti na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Selektor našeg nacionalnog tima Ivica Obrvan svjestan je jačine naše grupe, a uoči početka prvenstva ističe da je i sam plasman velika stvar za bosanskohercegovački rukomet.

"Znam da je drugi nastup BiH na EP. Veliki je uspjeh to za nas, očekujemo da kvalitetno se predstavimo u jednoj teškoj grupi. Nadam se da ćemo uz sve probleme koje imamo biti na visokom nivou. Želili bismo da na drugom EP upišemo prvu pobjedu. To nam je svakako jedan od ciljeva. Bio bih sretan da barem uspijemo ostvariti taj jedan cilj. Trenutno smo bez četiri igrača koji su pozitivni na COVID, a na jučerašnjem testiranju svi igrači su bili negativni", istakao je selektor našeg tima.

Švedska, bar prema posljednjim informacijama nema problema sa igračima pozitivnim na COVID, a Obrvan ističe da su momci vrijedno trenirali i spremali se za duel sa Švedskom.

"Informacije koje imamo je da su svi negativni, ali evo sada navodno je jedno od krila pozitivno. No, to njima ništa ne znači, da li igra drugo ili treće krilo. Jedino da im nedostaje više od pola tima, onda bi se to moglo odraziti na njih. Vrijedno smo trenirali, a kako se suprostaviti Švedskoj i njihovom stilu rukometa, ne mogu vam odgovoriti. Da imam odgovor na to pitanje, onda bismo mi treneri uvijek znali kako pobijediti", istakao je Obrvan.

Podijeli

Komentari