APH upozorava na loše saobraćajnice na području Mostara

Asocijacija poduzetnika Hercegovine (APH) uputila je u četvrtak saopćenje za javnost u kojem poziva nadležne da konačno saniraju dio magistralne saobraćajnice od Avijatičarskog mosta do priključenja na M17 na Bišću polju.

"Većini vozača je poznato da se poslije velikih kiša na toj dionici ceste stvori 'jezero' koje otežava prolazak vozila, jer je u tim situacijama desna strana kolnika, iz pravca Mostara, praktično neprohodna za osobna vozila, a velike probleme imaju i ona veća", stoji u priopćenju iz Asocijacije poduzetnika Hercegovine.

Na tom se području nalazi i veliki broj firmi čiji je svakodnevni rad uvelike opterećen zbog spomenutih voda koje se tu nakupljaju i vrlo sporo povlače.

Isti problem javlja se i na području Zalika, ispod nadvožnjaka, također na izlazu prema cesti M17, ali sličnih problema ima u još nekim dijelovima na širem području Grada Mostara, navodi se u saopćenju.

Iz Asocijacije ukazuju i na potrebu češćeg i kvalitetnijeg obnavljanja i održavanja lokalne ceste prema svim prigradskim naseljima, a primjer loše lokalne ceste je, kako ističu, ona koja povezuje naselja Buna i Blagaj, kojom svakodnevno saobraća veliki broj vozila.

Podijeli