Tragedija

Novalić predlaže da dan ukopa tragično stradalih Brčaka u požaru bude dan žalosti u FBiH

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i uputili su telegrame saučešća porodicama tragično stradalih građana Brčkog u jutrošnjem požaru.

Kako je rekao Novalić, duboko je potresen tragičnim događajem u Brčkom.

"Naše misli i molitve su sa porodicama preminulih i onih koji su povrijeđeni. Kao Premijer predložit ću da dan ukopa bude proglašen za Dan žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine", napisao je na Facebooku Novalić.

Džaferović je u svom telegramu saučešća napisao da je s dubokom tugom primio vijest o tragičnoj nesreći u Brčko Distriktu u kojoj je život izgubilo šestero ljudi, a devetero je povrijeđeno.

"Iskazujem svoje duboko i iskreno saučešće porodicama nastradalih, Vama i svim građanima Brčko Distrikta. U mislima i molitvama sam s porodicama nastradalih. Molim Boga da im podari snage i strpljenja u ovim bolnim i teškim trenucima", napisao je Džaferović.

Podsjećamo, u požaru koji je rano jutros zahvatio stambeni objekt u brčanskom naselju Suljagića sokak u Brčkom smrtno je stradalo šest osoba, a više njih je povrijeđeno.

Podijeli

Komentari