Tokom sedmice očekuje se otvaranje ugostiteljskih objekata i vrtića u HNK

Predstavnici Vlade i Stožera civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske kantonu su na sastanku u ponedjeljak u Mostaru zaključili kako nema razloga za daljnjim odgađanjem u popuštanju mjera zabrane rada vrtićima, ugostiteljskim objektima, autoškolama i sličnim djelatnostima kojima je u proteklom razdoblju zabranjen rad.

Na tom tragu, Koordinacijsko tijelo zatražilo je hitno očitovanje resornih ministarstva u kantonu te od Zavoda za javno zdravstvo HNK-a izradu preciznih epidemioloških uputa za organiziranje rada svake od pobrojanih djelatnosti, saopćeno je iz Kantonalnog vlade.

Realno očekivati da federalni i kantonalni štabovi tijekom ove sedmice donesu zapovijedi o početku rada vrtića, autoškola i ugostiteljskih objekata, isključujući noćne klubove, zaključeno je na sastanku.

Također, zaključeno je kako će kantonalni Štab civilne zaštite uputiti zahtjev Oružanim snagama BiH za dezinficiranjem općina i gradova u HNK-u, posebice Konjica, Jablanice, Mostara i Čitluka, navodi se u priopćenju.

Podijeli