U HNK-u 76 novozaraženih, preminule tri osobe

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar tokom posljednja 24 sata preminuo je muškarac iz Ljubuškog rođen 1934. godine, žena iz Čapljine rođena 1950. godine i muškarac iz Ljubuškog rođen 1940. godine.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB-a testirano je 797 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK) pozitivnih je 76, i to 29 iz Mostara, šest iz Stoca, pet iz Čapljine, šest iz Jablanice, 14 iz Čitluka, 15 iz Prozora-Rame i jedna osoba iz Neuma, priopćeno je iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNK-a.

Na bolničkom liječenju u mostarskoj covid-bolnici trenutno je 57 pacijenata, od kojih je četvero na invazivnoj i četvero na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Tokom posljednja 24 sata hospitalizirano je osam, a otpušteno šest pacijenata.

Kantonalni i općinski sanitarni inspektori izdali su jučer 120 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, na snazi je 2.719 rješenja, a ukupno je izdano 23.220 rješenja, stoji u saopćenju.

Podijeli