VC

Kordić podržao izgradnju poddionice Mostar Jug - Tunel Kvanj

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić izrazio ne punu podršku izgradnji poddionice Mostar jug – tunel Kvanj kao projektu koji će značajno pridonijeti i razvoju grada Mostara i cjelokupne zajednice, saopšteno je iz Gradske uprave (GU) Grada Mostara.

Predstavnici Javnog preduzeća JP “Autoceste FBiH” održali su sastanak sa gradonačelnikom Mostara Mariom Kordićem kako bi se nastavio dijalog i partnerski odnos u svrhu izgradnje poddionice Mostar jug – Tunel Kvanj.

Zaključeno je da će se nastaviti dosadašnja praksa potpisivanja Sporazuma o realizaciji projekata iz prijateljskog okruženja prilikom izgradnje autoceste na koridoru Vc.

Poddionica Mostar jug – Tunel Kvanj duga je 8,6 kilometara i tender za izbor izvođača provodi se po međunarodnim procedurama putem Otvorenog postupka s pretkvalifikacijom.

"Izgradnja ove poddionice imat će višestruke koristi, poput poboljšanih usluga prevoza, smanjenog prometa na lokalnim cestama, poboljšanog pristupa regionalnoj saobraćajnoj infrastrukturi i turističkim centrima" saopšteno je iz GU Grada Mostara. 

Podijeli

Komentari